Žiadnej krajine na svete sa nepodarilo za posledné desaťročia obmedziť tučnotu.
ak fajcis
zaplatis si za liecbu, ak si tucny zaplatis si za liecbu, ak chlastas zaplatis si za liecbu, ak sa odmietnes ockovat zaplatis si za liecbu. Jednoducho ked clovek sprav A a sprava sa nezodpovedne k sebe nemoze na neho spolocnost doplacat.prežieranie je horšie ako fajčenie
preto 20 % dph na potraviny je v poriadku . Ak chce niekto zdravo žit tak si musí aj sám dopestovať . Tam DPH nie je :-)gmo?
no, taketo cisla ma prekvapuju. Mozno ziadne GMO v skutocnosti netreba a staci len tolko sa neprejedat a nespotrebovane jedlo poslat tam, kde ho potrebuju (prenesene povedane).to je ale problém prečo gmo
je potrebné. Kto ti bude prenášať vagón kukurice niekoľko tisíc kilometrov po nevybudovanej infraštruktúre aby sa to jedlo dostalo k tým čo hladujú? Problém nie je dostupnosť a cena potravín, ale ich distribúcia, ktorá to jedlo predraží a to niekoľkonásobne. Preto vzniká GMO, aby sa potravina dala dopestovať, napr. v chudobnej pôde, alebo len s minimom vody, a aby bola práve tam dostupná, kde ju ľudia budú aj konzumovať.jasné, že
chudák si ich nedokáže kúpiť. No problém je že v niektorých prípadoch si ju nedokáže ani vypestovať, lebo tam kde žije je sucho, slabo úrodná pôda, zlá klíma. A v tom môže GMO pomôcť.A spolu s tucnotou
sa presadzuje aj Fat Acceptance. Zachvilku my sportujuci ludia s fit postavami budeme vyvrheli.tych pricin je viac
- potraviny su vo vseobecnosti lahko pristupne, marketing jedla je neskutocny - uponahlana spolocnost je vyhovorka, ktorou sa snazime zakryt nasu neschopnost brat tieto veci vazne - medicina je na vyssej urovni - sami posuvame hranice varovnych signalov, lebo si hovorime, vsak to sa este zvladne (mam znameho, ktory sa poriadne napraska a hned potom si da pirule proti zaludocnym problemom) - gro je samozrejme v tom ako pises prijem vs. vydaj energie. - masova alebo domaca strava - tu som nepochopis ako to myslis, pretoze aj masova aj domaca strava moze byt problem ale nemusi.Absolutny suhlas
ani ta domaca strava halusky a zabijacka nemusi sposobovat obezitu, podstata je v tom kolko jej je. Lebo ludia robia jednu zasadnu chybu ze sa jednoducho prezieraju. A absolutny mytus je to ze si nemozu dovolit kvalitne potraviny, samozrejme ak niekto zje na ranajky napriklad 6 spekackov a k tomu 4 rozky tak povie ze si nemoze dovolit drahsie vyrobky. Ale keby namiesto toho zjedol dva kvalitne masove parky alebo 10 dg kvalitnej sunky. krajec celozrnneho chleba a nejaku redkovku alebo inu zeleninu tak viac nezaplati. A tomu sa prisposobuju aj restauracie. Ak chcu prilakat zakaznikov tak radsej zvacsia porciu namiesto znizenia ceny. Nechodim bezne do fastfoodov ale nedavno som urobil vynimku a dal som si v jednom azijskom bistre nejaku ich klasiku, ryzu, kuracie a zeleninu. Nebolo to zle ale co ma zarazilo bola velkost porcie, zjedol som tretinu a mal som dost, zvysok som si nechal zabalit a mali sme s manzelkou veceru, teda ta porcia bola tri krat vacsia ako mala byt. A ked si niekedy na trhu kupime cigansku tak si ju rozdelime a mame na pol dna dost. Poznam ludi ktorym jedna naraz nestaci. Takze tu je pes zakopany, ja vazim 65, manzelka 56 pri priemernej vyske a nesportujeme, staci sa neprezierat. A mozeme si dovolit aj kvalitne masove vyrobky, jogurty syry, ovocie, pretoze toho nekupujeme vela.teraz som sa na sebe dobre pobavil
ja som si myslel, ze si zabudol dat v slove masová "ä", tak si hovorim preco nemoze byt domaca strava mäsová? mea culpaCivilizácia nám ide k duhu
vyzabíjali sme tigre a levy, teraz nás nemá kto popreháňať. A tak budujeme drahé fitnesscentrá. Je to úplne choré... Predtým sme to mali úplne zadarmo.Doplnenie
Zaujímavé je zistenie, že obezitou trpia v súčasnosti najviac ľudia s nízkym vzdelaním a nízkymi príjmami, teda tá chudobnejšia vrstva populácie.