SME

Nový hriankovač vyrobí vždy dokonalú hrianku

Hriankovače dostanú senzory, vďaka ktorým budú fungovať predvídateľne a spoľahlivo.

(Zdroj: freeimages.com)

SAN FRANCISCO, BRATISLAVA. Určite to poznáte. Zasuniete chlieb do hriankovača a nech otáčate jeho kolieskom koľko len chcete, každá hrianka je iná. Prvá je nedopečená a posledná pripálená. S týmto by mal byť už čoskoro koniec.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Firma Dualit sa rozhodla vybaviť hriankovač riadiacim čipom a senzormi, vďaka ktorým budú všetky hrianky rovnaké.

Zariadenie bude rátať čas pečenia, tepelné senzory budú snímať teplotu vo vnútri i v miestnosti. Zo zozbieraných informácií vyhodnotia pri každej hrianke potrebný čas na opečenie.

SkryťVypnúť reklamu

Väčšina hriankovačov dodnes funguje podobne ako v čase, keď sa dostali takéto zariadenia prvý raz na trh. Príliš sa nezmenili a fungujú rovnako po celé desaťročia. Stabilným výkonom žhavia svoje špirály, aby ich po ubehnutí odmeraného času vypli. Bez ohľadu na to, aký chlieb opekáte a do akej miery je hriankovač vyhriaty.

Technológiu so senzormi plánuje firma testovať na dvojici modelov, ktoré bude predávať za 145 a 172 dolárov. To je v porovnaní s obyčajnými modelmi síce veľa, stále sa však nájdu takí, ktorí si radi za dokonalú hrianku priplatia.

Napísali v magazíne Digital Trends.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Tech

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

  1. Čo bude toto leto in?
  2. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  3. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  4. Kam smerujú peniaze bohatých?
  5. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  6. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je
  7. Prémiové bankovníctvo je dnes o osobnom prístupe a inováciách
  8. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad
  1. Dovolenka v Egypte: Kde sú pláže pre deti a kde podmorský život?
  2. Čo bude toto leto in?
  3. Najkrajšie letné túry, cyklotrasy, jazerá a pamiatky v Rakúsku
  4. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú
  5. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum
  7. Crème de la Crème štartuje už čoskoro
  8. Kam smerujú peniaze bohatých?
  1. „Dracula“ z Banskej Bystrice. K športu sa dostal z recesie 8 456
  2. Krmivá pre psov inak: naozaj záleží na tom, čo pes je 8 239
  3. V Japonsku vlaky meškajú len vo filmoch. Aj jedlo má pravidlá 6 107
  4. Kam smerujú peniaze bohatých? 3 838
  5. Upokoj svoju poškodenú pleť: Takto jej vrátiš prirodzený vzhľad 3 465
  6. V Košiciach vzniká nové digitálne epicentrum 3 162
  7. Starý? Tučný? Exot? Pod červenou strechou sa nálepky nedávajú 2 926
  8. Viete správne založiť oheň? Podľa kachliara to robíte zle 2 144
SkryťZatvoriť reklamu