ATLANTA. Študujete si v obchode, z čoho všetkého sa skladá mrazená pizza či šunka? Možno ste chudší ako ľudia, čo sa o zloženie potravín nezaujímajú.
Zákazníčky, ktoré v Spojených štátoch venujú pozornosť označovaniu potravín a ich nutričným hodnotám, majú nižší index telesnej hmotnosti (BMI).
Hodnota ich BMI je o 1,49 bodu nižšie, než u žien, ktoré sa o zloženie a výživovú hodnotu potravín nezaujímajú, ukázal prieskum federálneho Centra pre kontrolu chorôb (CDC).
Vo váhe to znamená rozdiel asi 3,6 kíl pre priemernú Američanku, píše web The Atlantic.
V Spojených štátoch sa o zloženie potravín zaujímajú viac ženy (74 percent), výživová hodnota či zloženie potravín zaujíma len vyše polovicu amerických mužov.
„Informovaní spotrebitelia sa lepšie rozhodujú, označovanie potravín môže byť efektívny spôsob, ako zmeniť spotrebiteľské návyky,“ píše The Atlantic.