Aj keď sú chlebopiecky vítané takmer v každej našej domácnosti, novinka od firmy Sanyo s názvom Gopan je iná. Namiesto priemyselne spracovanej múky používa akúkoľvek ryžu. Krajina tým chce dosiahnuť vyššiu sebestačnosť v produkcii potravín.
Už niekoľko dní po uvedení Gopanu na trh sa stal z automatu populárny hit a objednávky prevýšili možnosti produkcie výrobcu. Za stroj pýta výrobca 615 eur a v ponuke má dva farebné varianty. Nie je vylúčené, že v jeho šľapajach pôjdu aj ostatní výrobcovia chlebopiecok.
Bol to práve japonský Panasonic, ktorý pred rokmi prišiel na trh s chlebopieckou pre celiakov. Firma vtedy ešte vôbec netušila, že svojim produktom zmení svet. Nová generácia je vybavená s dvoma motorčekmi. Kým prvý premení ryžu s vodou na cestovitú hmotu, druhý sa postará o miesenie súčastí.