Zistenia 10-ročnej štúdie, do ktorej bolo zahrnutých 400.000 mužov a žien z celej Európy, tento týždeň zverejnila doktorka Binghamová na konferencii Glasgowskej univerzity. Podľa denníka Evening Times tak vedci definitívne potvrdili prepojenia určitých druhov jedál k prípadom rakoviny.
Mäsové produkty ako saláma, slanina, šunka a párky môžu zvýšiť pravdepodobnosť rakoviny čriev až o 50 percent, ak sú konzumované v nadmernom množstve. Strava chudobná na vlákninu môže viesť k tomu istému, zatiaľ čo alkohol zvyšuje pravdepodobnosť rakoviny ústnych dutín.
Na konferencii sa zúčastnil i minister zdravotníctva Malcolm Chisholm, aby tak upozornil Škótsko, známe svojimi nevyváženými stravovacími návykmi, na hroziace nebezpečenstvo: "Keď už to potvrdili i vedci, je na čase, aby sme začali niečo s tunajším stravovaním robiť."
Upozornenie sa však nevzťahuje len na Škótov, v ohrození sa nachádza i zvyšok sveta, ktorý podľahol strave založenej na rýchlom občerstvení.