V. BRITÁNIA: Spoločnosti nedodržiavajú ochranu osobných údajov

Britský Úrad na ochranu osobných údajov (Information Commissioner's Office) informoval, že v minulom roku porušilo ochranu osobných údajov znepokojujúce množstvo súkromných spoločností ako i vládnych úradov.

foto - stock.xchng

Podľa vyhlásenia predsedu úradu Richarda Thomasa, spoločnosti sa musia dôslednejšie zaoberať ochranou súkromia svojich zákazníkov i zamestnancov. Na zozname previnilcov sa ocitli spoločnosti Orange, Barclays i NatWest. Predstavitelia ministerstva spravodlivosti varovali, že za úmyselné zneužitie osobných údajov hrozí vinníkom väzenie.

Úrad na ochranu osobných údajov dostal od roku 2006 takmer 24 000 sťažností a otázok. Podľa Thomasovej správy, 56,5 % z nich žiadalo radu, kým 35 % hlásilo možné porušenie ochrany osobných údajov. Po prešetrení zistili, že 77 % zo sťažností je oprávnených.

Článok pokračuje pod video reklamou

"Toto je neospravedlniteľné číslo. Bezpečnosť je najvyššou prioritou," povedal Thomas. Najviac sťažností prišlo na firmy, pôsobiace na internete. Podľa Thomasa je problémom, že vyhľadávacie enginy si vedú detailné záznamy o aktivitách každého pripojeného užívateľa.

"Nechávame za sebou elektronické stopy prakticky počas celého života," uviedol Thomas. Po internetových spoločnostiach prišlo 12 % sťažností na banky, 10 % na marketingové spoločnosti a 7 % na telekomunikačné firmy. Thomas vyzval riaditeľov spoločností, aby rešpektovali súkromie jednotlivcov.

Informáciu zverejnil internetový portál news.bbc.co.uk.

Najčítanejšie na SME Tech


Hlavné správy zo Sme.sk

SPIŠ KORZÁR

Auto narazilo do skupiny detí, zranených je dvanásť ľudí

Nehoda sa stala pri Spišskom Bystrom v okrese Poprad.

DOMOV

O čom je spor o Istanbulskom dohovore (otázky a odpovede)

Dohovor má predchádzať domácemu násiliu na ženách.

KOMENTÁRE

Fico ustúpil tvrdošínskej pästi

Ficovo vyhýbanie sa akémukoľvek konfliktu so stredovým voličom je esenciálnou príčinou stagnácie.

Neprehliadnite tiež

Keramika aj svätyňa. Najväčšia zatopená jaskyňa odhaľuje mayské artefakty

Nájdené ľudské pozostatky siahajú ešte hlbšie do minulosti, než sme čakali.

Pod obrazom Pabla Picassa objavili maľbu iného umelca

Krajinka ukazuje barcelonské okolie.

Amatérsky astronóm náhodou zachytil prvý výbuch hviezdy

Jeho šanca bola jedna ku sto miliónom.

Európska sonda bude pátrať po známkach života na Marse

Sonda bude pátrať predovšetkým po metáne.

Priťahujú sa protiklady? Čo hovorí veda o výbere partnera

Podobnosť a rozdielnosť sú dôležité najmä na začiatku vzťahu.

Inzercia - Tlačové správy


  1. Ste si istí, že svoj smartfón využívate naplno?
  2. Talent - vzdelanie - úspech
  3. Elektro-horúčka v podaní Volkswagenu
  4. Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s?
  5. Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche
  6. 16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom
  7. Máte hypotéku a chcete lepšie spávať?
  8. Slovanet spustil LTE internet aj na juhu Tokaja
  9. Hľadá sa: Vzťah z rozumu. Darujte na Valentína predplatné SME.sk
  10. Dobrú chuť: príloha o dobrom jedle a varení v denníku SME
  1. Bratislavčania môžu žiadať príspevok na polopodzemné kontajnery
  2. Mototechna predala za päť rokov už 40 tisíc áut
  3. HubHub spája sily s Neulogy
  4. Na SPU v Nitre vznikla Konfuciova trieda
  5. Byt alebo dom? V Novom Ružinove vyriešili dilemu za vás
  6. Ak Vás nikdy nič nebolelo, nestrácajte čas čítaním tohto článku!
  7. Uvažujete nad solárnymi kolektormi? Získajte príspevok až 1750 €
  8. Ste si istí, že svoj smartfón využívate naplno?
  9. Príbeh tradičného družstva - príbeh Antonína Kvapila
  10. V Botanickej záhrade SPU otvorili jedinečnú výstavu orchideí
  1. 16 tipov na poznávacie zájazdy so slovenským sprievodcom 28 526
  2. Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s? 20 729
  3. Mio MiVue 733 WiFi - snadno přeneste záznam autokamery do mobilu 11 584
  4. Máte hypotéku a chcete lepšie spávať? 7 033
  5. Ste si istí, že svoj smartfón využívate naplno? 6 741
  6. Dobrú chuť: príloha o dobrom jedle a varení v denníku SME 6 378
  7. Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche 4 220
  8. Elektro-horúčka v podaní Volkswagenu 3 771
  9. Nové komorné bývanie v Karlovke? Karlove 3 116
  10. Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche 2 677