V. BRITÁNIA: Spoločnosti nedodržiavajú ochranu osobných údajov

Britský Úrad na ochranu osobných údajov (Information Commissioner's Office) informoval, že v minulom roku porušilo ochranu osobných údajov znepokojujúce množstvo súkromných spoločností ako i vládnych úradov.

foto - stock.xchng

Podľa vyhlásenia predsedu úradu Richarda Thomasa, spoločnosti sa musia dôslednejšie zaoberať ochranou súkromia svojich zákazníkov i zamestnancov. Na zozname previnilcov sa ocitli spoločnosti Orange, Barclays i NatWest. Predstavitelia ministerstva spravodlivosti varovali, že za úmyselné zneužitie osobných údajov hrozí vinníkom väzenie.

Úrad na ochranu osobných údajov dostal od roku 2006 takmer 24 000 sťažností a otázok. Podľa Thomasovej správy, 56,5 % z nich žiadalo radu, kým 35 % hlásilo možné porušenie ochrany osobných údajov. Po prešetrení zistili, že 77 % zo sťažností je oprávnených.

Článok pokračuje pod video reklamou

"Toto je neospravedlniteľné číslo. Bezpečnosť je najvyššou prioritou," povedal Thomas. Najviac sťažností prišlo na firmy, pôsobiace na internete. Podľa Thomasa je problémom, že vyhľadávacie enginy si vedú detailné záznamy o aktivitách každého pripojeného užívateľa.

"Nechávame za sebou elektronické stopy prakticky počas celého života," uviedol Thomas. Po internetových spoločnostiach prišlo 12 % sťažností na banky, 10 % na marketingové spoločnosti a 7 % na telekomunikačné firmy. Thomas vyzval riaditeľov spoločností, aby rešpektovali súkromie jednotlivcov.

Informáciu zverejnil internetový portál news.bbc.co.uk.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Najčítanejšie na SME Tech


Inzercia - Tlačové správy


  1. Kreditná karta – áno alebo nie
  2. 5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu
  3. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?
  4. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí
  5. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch?
  6. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček
  7. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru
  8. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho
  9. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky
  10. Arca Brokerage House s výrazným nárastom aktív pod správou
  1. 5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu
  2. Dvojitý diplom medzi EU v Bratislave a UNWE v Sofii
  3. Ustanovujúce valné zhromaždenie Alumni klubu EU v Bratislave
  4. Kreditná karta – áno alebo nie
  5. Nemusím sa na nikoho spoliehať
  6. Štátny tajomník envirorezortu: Na sucho musíme byť pripravení.
  7. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina?
  8. Uncovering Artificial Intelligence in Slovakia
  9. Digitalizácia dokumentov firmám ušetrí nielen peniaze
  10. Intenzívne sa rozvíjajúca spolupráca s čínskymi univerzitami
  1. Úspešní Slováci radia: Presadiť sa dá vždy, snívať nestačí 23 828
  2. Koľko stojí zdravé bývanie? Lacná rekonštrukcia môže vyjsť draho 18 528
  3. Tento týždeň je Deň otcov. 5 skvelých nápadov na darčeky 18 217
  4. Mesto ukryté v jordánskych skalách. Spoznajte Petru 17 780
  5. Váš otec má dnes sviatok. Máme pre vás tip na darček 12 242
  6. Anketa: Čo je pre Slovákov dôležité pri nákupoch? 6 752
  7. Nepodceňujte bolesť chrbta, môže ísť o zápalové ochorenie 5 341
  8. Od výplaty k výplate? Ale kdeže, sporíme s 2% úrokom 4 849
  9. Máte nad 40? Skontrolujte si, či je Vaše srdce skutočne zdravé 3 738
  10. Užívate konský kolagén a cítite sa ako antický hrdina? 3 071