V. BRITÁNIA: Spoločnosti nedodržiavajú ochranu osobných údajov

Britský Úrad na ochranu osobných údajov (Information Commissioner's Office) informoval, že v minulom roku porušilo ochranu osobných údajov znepokojujúce množstvo súkromných spoločností ako i vládnych úradov.

foto - stock.xchng

Podľa vyhlásenia predsedu úradu Richarda Thomasa, spoločnosti sa musia dôslednejšie zaoberať ochranou súkromia svojich zákazníkov i zamestnancov. Na zozname previnilcov sa ocitli spoločnosti Orange, Barclays i NatWest. Predstavitelia ministerstva spravodlivosti varovali, že za úmyselné zneužitie osobných údajov hrozí vinníkom väzenie.

Úrad na ochranu osobných údajov dostal od roku 2006 takmer 24 000 sťažností a otázok. Podľa Thomasovej správy, 56,5 % z nich žiadalo radu, kým 35 % hlásilo možné porušenie ochrany osobných údajov. Po prešetrení zistili, že 77 % zo sťažností je oprávnených.

"Toto je neospravedlniteľné číslo. Bezpečnosť je najvyššou prioritou," povedal Thomas. Najviac sťažností prišlo na firmy, pôsobiace na internete. Podľa Thomasa je problémom, že vyhľadávacie enginy si vedú detailné záznamy o aktivitách každého pripojeného užívateľa.

"Nechávame za sebou elektronické stopy prakticky počas celého života," uviedol Thomas. Po internetových spoločnostiach prišlo 12 % sťažností na banky, 10 % na marketingové spoločnosti a 7 % na telekomunikačné firmy. Thomas vyzval riaditeľov spoločností, aby rešpektovali súkromie jednotlivcov.

Informáciu zverejnil internetový portál news.bbc.co.uk.

Najčítanejšie na SME Tech


Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

O čo naozaj ide Georgeovi Sorosovi

Mýty, fikcia a fakty. Čo sa všetko spája so známym finančníkom.

SVET

V New Yorku došlo k neúspešnému pokusu o teroristický útok

Páchateľom bol mladý muž z Bangladéša, ktorý bol vraj napojený na Islamský štát.

DOMOV

Fico útočil na opozíciu a médiá. Kisku vyzval, aby vymenoval sudcov

Nech urobíme hocičo, všetko je zlé, tvrdí.

Neprehliadnite tiež

V stredu pozorujte Geminidy, meteorický roj dosiahne maximum

Spolu s Geminidami bude možné na oblohe vidieť aj asteroid Phaeton.

OBJEKTÍV

Nakrútil na smrť vyhladovaného medveďa. Ukazujú budúcnosť druhu

Nedostatok morských ľadovcov spôsobuje problémy medveďom pri hľadaní potravy.

Ako vyhľadávať spoje MHD v Bratislave cez Google Mapy

Používatelia si môžu vyhľadať spoje podľa viacerých parametrov.

Vedci narazili na prvé genetické dôkazy homosexuality u mužov

Vedci upozorňujú, že pri homosexualite zohráva úlohu viacero faktorov.

DOBRÉ RÁNO

Dobré ráno: Privítajte nových pánov, singularita je tu

O nových pokrokoch vo vývoji umelej inteligencie.

Inzercia - Tlačové správy


  1. Projekt Zig Zag dokázal, že Slováci túžia po zaujímavom bývaní
  2. Kam chodí Gordulič na vtipy? Ako sa rodí Grape? Zisti to sám
  3. Top First moment dovolenky na leto 2018
  4. Hyundai Kona prekvapí výbavou aj dizajnom
  5. Na tohtoročných trhoch pred Auparkom vystúpi aj Katka Koščová
  6. Elektronizácia verejnej správy? V Nemecku je rozhodnuté
  7. Toto sú najlepší umelci za uplynulý rok
  8. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 7,25 % p.a.
  9. Reportáž: Jaternice a klobásy pred jedením netreba šúpať
  10. Slováci triedia lepšie
  1. HB Reavis sťahuje žiadosť na pridelenie osvedčenia o Smart City
  2. Do zóny Nové Nivy v Bratislave pribudne projekt
  3. Ako sa zmenili autá za štvrťstoročie?
  4. Accessible Urban Living
  5. RPSP – A good intention ruined by execution
  6. Projekt Zig Zag dokázal, že Slováci túžia po zaujímavom bývaní
  7. Kam chodí Gordulič na vtipy? Ako sa rodí Grape? Zisti to sám
  8. Riešenia pre hnedú planétu
  9. Veľtrh vzdelávania v Srbsku
  10. Exkurzia študijných programov AKP a PSA SvF STU v Bratislave
  1. Top First moment dovolenky na leto 2018 13 228
  2. Reportáž: Jaternice a klobásy pred jedením netreba šúpať 6 427
  3. Hyundai Kona prekvapí výbavou aj dizajnom 4 727
  4. Ako pôjdu vlaky po novom? Mení sa cestovný poriadok 3 123
  5. Toto sú najlepší umelci za uplynulý rok 2 367
  6. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 7,25 % p.a. 1 857
  7. Elektronizácia verejnej správy? V Nemecku je rozhodnuté 1 590
  8. Na tohtoročných trhoch pred Auparkom vystúpi aj Katka Koščová 1 442
  9. Projekt Zig Zag dokázal, že Slováci túžia po zaujímavom bývaní 1 095
  10. Slováci triedia lepšie 1 055