SME
Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

V. BRITÁNIA: Spoločnosti nedodržiavajú ochranu osobných údajov

Britský Úrad na ochranu osobných údajov (Information Commissioner's Office) informoval, že v minulom roku porušilo ochranu osobných údajov znepokojujúce množstvo súkromných spoločností ako i vládnych úradov.

foto - stock.xchng

Podľa vyhlásenia predsedu úradu Richarda Thomasa, spoločnosti sa musia dôslednejšie zaoberať ochranou súkromia svojich zákazníkov i zamestnancov. Na zozname previnilcov sa ocitli spoločnosti Orange, Barclays i NatWest. Predstavitelia ministerstva spravodlivosti varovali, že za úmyselné zneužitie osobných údajov hrozí vinníkom väzenie.

Úrad na ochranu osobných údajov dostal od roku 2006 takmer 24 000 sťažností a otázok. Podľa Thomasovej správy, 56,5 % z nich žiadalo radu, kým 35 % hlásilo možné porušenie ochrany osobných údajov. Po prešetrení zistili, že 77 % zo sťažností je oprávnených.

Skryť Vypnúť reklamu

"Toto je neospravedlniteľné číslo. Bezpečnosť je najvyššou prioritou," povedal Thomas. Najviac sťažností prišlo na firmy, pôsobiace na internete. Podľa Thomasa je problémom, že vyhľadávacie enginy si vedú detailné záznamy o aktivitách každého pripojeného užívateľa.

"Nechávame za sebou elektronické stopy prakticky počas celého života," uviedol Thomas. Po internetových spoločnostiach prišlo 12 % sťažností na banky, 10 % na marketingové spoločnosti a 7 % na telekomunikačné firmy. Thomas vyzval riaditeľov spoločností, aby rešpektovali súkromie jednotlivcov.

Informáciu zverejnil internetový portál news.bbc.co.uk.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Tech

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy zo Sme.sk

Dobré ráno

Dobré ráno: Prvé dni po pôrode ovplyvnia celý život, aj tak delíme matky od detí

V roku 2018 sa na Slovensku narodilo predčasne štyritisíc detí.

Podcast Dobré Ráno.
Ilustračné foto.
Stĺpček Zuzany Kepplovej

Ako by Trnku potrestali u Emira Kusturicu

Sebaočistu prokuratúra ani len nepredstiera.

Zuzana Kepplová, komentátorka denníka SME.

Neprehliadnite tiež

Prelet okolo južného pólu Bennu, záber vznikol zo vzdialenosti 12 kilometrov, keď sa sonda vzďaľovala.

Na planine Nazca objavili nový obrovský obrazec

Doteraz odkryli vyše tristo obrazcov.

Obrazec objavili pri navrhovaní novej cesty k rozhľadni.

Rusom na orbite sa pokazila toaleta

Vesmírna stanica má len dve toalety, druhá je v americkom segmente.

Ilustračná fotografia.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  4. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  5. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  6. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  7. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  8. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  9. Zelená Bratislava
  10. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  1. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  3. Prebudili ste sa už v sude, sene alebo teepee? Je to zážitok!
  4. Počas pandémie je dôležité aj správne kúrenie
  5. Bezbariérové vozidlo
  6. Na NFŠ môže byť rýchlo 72 špeciálnych lôžok pre COVID 19
  7. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  8. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  9. Zelená Bratislava
  10. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 29 121
  2. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 135
  3. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 15 103
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 743
  5. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 12 732
  6. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 11 363
  7. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 400
  8. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 9 253
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 173
  10. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 8 928