V. BRITÁNIA: Spoločnosti nedodržiavajú ochranu osobných údajov

Britský Úrad na ochranu osobných údajov (Information Commissioner's Office) informoval, že v minulom roku porušilo ochranu osobných údajov znepokojujúce množstvo súkromných spoločností ako i vládnych úradov.

foto - stock.xchng

Podľa vyhlásenia predsedu úradu Richarda Thomasa, spoločnosti sa musia dôslednejšie zaoberať ochranou súkromia svojich zákazníkov i zamestnancov. Na zozname previnilcov sa ocitli spoločnosti Orange, Barclays i NatWest. Predstavitelia ministerstva spravodlivosti varovali, že za úmyselné zneužitie osobných údajov hrozí vinníkom väzenie.

Úrad na ochranu osobných údajov dostal od roku 2006 takmer 24 000 sťažností a otázok. Podľa Thomasovej správy, 56,5 % z nich žiadalo radu, kým 35 % hlásilo možné porušenie ochrany osobných údajov. Po prešetrení zistili, že 77 % zo sťažností je oprávnených.

"Toto je neospravedlniteľné číslo. Bezpečnosť je najvyššou prioritou," povedal Thomas. Najviac sťažností prišlo na firmy, pôsobiace na internete. Podľa Thomasa je problémom, že vyhľadávacie enginy si vedú detailné záznamy o aktivitách každého pripojeného užívateľa.

"Nechávame za sebou elektronické stopy prakticky počas celého života," uviedol Thomas. Po internetových spoločnostiach prišlo 12 % sťažností na banky, 10 % na marketingové spoločnosti a 7 % na telekomunikačné firmy. Thomas vyzval riaditeľov spoločností, aby rešpektovali súkromie jednotlivcov.

Informáciu zverejnil internetový portál news.bbc.co.uk.

Najčítanejšie na SME Tech


Hlavné správy zo Sme.sk

PLUS

Spievajúci dom týral operou celú ulicu

Je to najabsurdnejší susedský spor, ktorý sa na Slovensku odohral. V Štúrove žena štrnásť rokov púšťala od rána do večera nahlas operné árie

SVET

Ugandský Tarantino vraždí pre zábavu. Film je život

Afrika má Chucka Norrisa a točí filmy, ako nik iný.

DOMOV

OĽaNO nie je iba Matovič, hovorí jeho líder. Uvažuje, že sa stiahne z politiky

Matovič hovorí, že sa mu stalo niečo závažné.

Neprehliadnite tiež

Ako legálne pozerať Hru o tróny bez káblovky cez web

Predplatné stojí necelých 10 eur za mesiac a dostanete prístup k ďalším seriálom a filmom.

OBJEKTÍV

Vlezie medzi sutiny aj do tela. Nový robot sa pohybuje ako vinič

Mäkký robot pomôže pri záchranárskych prácach či v medicíne.

Vedci opravili fyziku, protón je v skutočnosti ešte ľahší

Meranie je trikrát presnejšie ako doterajšie výsledky.

Inzercia - Tlačové správy


  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  3. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  4. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  5. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  6. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  7. I cez prázdniny testujte elektrobicykle
  8. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM®
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom
  10. Máte už vybranú dovolenku na júl?
  1. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami
  2. Funguje predaj realít aj bez maklérov?
  3. BILLA a ÚNSS skontrolovali zrak 10 380 slovenským deťom
  4. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade
  5. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku
  6. Borguľa žiada vyrúbenie dane pre americkú ambasádu
  7. Stanovisko Klubu pre BA k mimoriadnemu rokovaniu zastupiteľstva
  8. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou
  9. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky
  10. Investícia do dlhopisov s fixným výnosom 6,25 - 7,25 % p.a.
  1. Volkswagen Golf: Odpoveď na takmer všetky otázky 6 630
  2. Vietnam: Krajina, ktorá rozmazná jedlom a uchváti históriou 4 843
  3. Dobrý internet v meste i na vidieku. Dostupný je takmer všade 4 171
  4. Na tieto veci sa oplatí myslieť pred odchodom na dovolenku 3 813
  5. Mexická Oaxaca: Vonia čokoládou a jedinečnými pyramídami 2 488
  6. I cez prázdniny testujte elektrobicykle 2 078
  7. Chcete vedieť všetko o vašej krvi? Čaká vás 6000 typov vyšetrení 1 803
  8. Máte už vybranú dovolenku na júl? 1 574
  9. V meste či mimo mesta, stále s kvalitným internetom 1 121
  10. 5 dôvodov, prečo sa prihlásiť na konferenciu ENERGOFÓRUM® 660