SME

Kokosový olej nie je zdravší ako hovädzí tuk a maslo

Americkí odborníci na výživu odporúčajú, aby sa ľudia vyhýbali nasýteným tukom, ohrozujú ich srdce.

Takmer 90 percent kokosového oleja tvoria nasýtené tuky. Mnohé štúdie ukazujú, že tie zvyšujú cholesterol.Takmer 90 percent kokosového oleja tvoria nasýtené tuky. Mnohé štúdie ukazujú, že tie zvyšujú cholesterol. (Zdroj: ILUSTRAČNÉ FOTO - FOTOLIA)

BRATISLAVA. Kokosový olej je často označovaný ako zdravá potravina. Niektorí dokonca tvrdia, že je zdravší ako nasýtené tuky.

V skutočnosti zvyšuje hladiny zlého cholesterolu (LDL) v krvi rovnako ako maslo, hovädzí tuk či palmový olej.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Podľa Americkej srdcovej asociácie (AHA) by ľudia mali kokosový olej a nasýtené tuky obmedziť. Šancu na vznik kardiovaskulárnych ochorení tak znížia až o tridsať percent.

Už máte účet? Prihláste sa.
Dočítajte tento článok s predplatným SME.sk
Odomknite článok za pár sekúnd cez SMS predplatné za 5 € každý mesiac.
Pošlite SMS s textom C4Y6D na číslo 8787.
Zaplatením potvrdíte oboznámenie sa s VOP a Zásadami OOÚ.
Najobľúbenejšie
Prémium bez reklamy
2 ,00 / týždenne
Prémium
1 ,50 / týždenne
Štandard
1 ,00 / týždenne
Ak nebudete s predplatným SME.sk spokojný, môžete ho kedykoľvek zrušiť.

Zdravá strava

Súvisiace témy: Cholesterol, Potraviny, Tuky
SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Tech

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu