SME

Aj voda sa dá vyprážať, len to neskúšajte doma

Okrem tradičného trojobalu potrebujete ešte jednu špeciálnu ingredienciu.

Načítavam video...

Objektív je špeciálna rubrika, v ktorej predstavujeme zaujímavé snímky či videá zo sveta vedy a technológií.

Naklepané mäso obalíme do vajíčka, múky a strúhanky a hodíme na panvicu. Na Slovensku sa rezne robia na dennom poriadku, či už v domácnostiach alebo ako súčasť obedového menu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Napadlo by vám takto pripravovať vodu? Asi nie a asi práve preto bola vyprážaná voda súčasťou podujatia Stupid Shit No One Needs and Terrible Ideas "Hackathon" (Hackathon blbostí, ktoré nikto nepotrebuje a hrozných nápadov) v San Franciscu.

SkryťVypnúť reklamu

K trojobalu v tomto prípade potrebujete alginát vápenatý, ktorý dokáže okolo kvapalín vytvoriť membránu, vďaka ktorej si dokážu udržať tvar a nerozlejú sa. Doma to ale pre istotu neskúšajte. Ak by voda pri vyprážaní unikla do oleja, môže spôsobiť požiar aj výbuchy. Radšej si v bezpečí pozrite video, ako sa to podarilo účastníkovi podujatia Jonathanovi Marcusovi.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Tech

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťZatvoriť reklamu