SME
Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Neviete natrieť stuhnuté maslo na chlieb? Skúste to sprejom

Netradičná novinka chce zmeniť spôsob, akým vo svojich domácnostiach používame maslo.

SAN FRANCISCO, BRATISLAVA. Má to byť spôsob, ktorý naveky skoncuje so škrabaním stuhnutého masla z chladničky. Bez toho, aby ste sa museli vrátiť ku kulinárskym zážitkom z chladnej špajze, Biēm prichádza s riešením pre všedný deň.

Vsuniete kocku masla do spreja a v priebehu sekúnd ho môžete nanášať na chlieb, zeleninu, pukance alebo varné nádoby. Vo chvíli, keď kliknete na tlačidlo, nový kuchynský pomocník rozpustí presne také množstvo, ktoré sa tryskou začne dostávať von.

Pri 95 stupňoch maslo neprehára a vďaka citlivému dávkovaniu si na chlieb alebo pečivo nanesiete presne také množstvo, aké máte radi. Maslo je možné skladovať v chladničke, Biēm je napájaný batériami a aktivuje sa vždy, keď senzory zaznamenajú pohyb.

Skryť Vypnúť reklamu

Vývojári podľa magazínu Digital Trends ponúkajú novinku drobným investorom za 99 dolárov a zdá sa, že o dopyt nebudú mať núdzu. V minulosti sa podobnou problematikou zaoberalo viacero firiem.

Videli sme maselničky s vyhrievaním, ktoré udržiavajú maslo pri teplote ktorá je ideálna pre roztieranie, videli sme nože ktoré fungujú ako jemné strúhadlá, objavili sa dokonca i také, ktoré stuhnuté maslo topili priamo na čepeli.

Ľudstvo hľadá recept na pohodlnú manipuláciu s maslom od chvíle, kedy sa do našich domácností nasťahovali chladničky. V ére špajzí bolo maslo vždy také, ako sme ho chceli mať.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Tech

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Technologický podcast Klik.

Komentovaný prehľad správ.


a 2 ďalší 12. jún

Inzercia - Tlačové správy

  1. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  4. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  5. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  7. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov
  8. Od zmesi plynov po sofistikovanú kvapalinu
  9. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát
  10. Tipy a triky na spracovanie letného ovocia
  1. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  4. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  5. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  6. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  7. Prešovský McDonald’s podržal zamestnancov počas pandémie
  8. Hrajte futbal ako Valábik! Lopty rozdáva po celom Slovensku
  9. Medzi zateplením minerálnou vlnou a PUR penou sú veľké rozdiely
  10. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 10 255
  2. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 595
  3. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 8 542
  4. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 430
  5. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 8 095
  6. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 7 942
  7. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 739
  8. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 7 542
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 6 999
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 708