SME
Nedeľa, 13. jún, 2021 | Meniny má AntonKrížovkyKrížovky

Otvorili reštauráciu, kde sú šéfkuchármi roboti

Nevaria na želanie, servírujú štvoricu dôkladne vyladených jedál.

(Zdroj: chinanews.com)

ŠANGHAJ, BRATISLAVA. V šanghajskej reštaurácii Toyako Robot Ramen pracuje dvojica nezvyčajných šéfkuchárov. Roboti Toya a Kona síce nežiadajú svoju mesačnú výplatu, majiteľa reštaurácie však prišli na 125 tisíc dolárov.

Každú objednávku vybavia v presklenej kuchyni v priebehu 90 sekúnd, pričom na výber sú štyri druhy polievky s cestovinami. Hoci sú ceny vyššie ako v iných podnikoch s rovnakým jedálenským lístkom, zákazníci si ich prácu pochvaľujú.

Podľa magazínu PressTV ide o štandardné priemyselné roboty, ktoré boli upravené pre prácu v kuchyni a patronát nad prípravou preberá softvér, ktorý rieši všetky potrebné detaily. Kým jeden z robotov sa stará o cestoviny a manipuláciu so servírovacími nádobami, druhý sa stará o omáčky.

Skryť Vypnúť reklamu

V Ázii sa nová generácia robotických reštaurácií teší obľube a na mnohých miestach možno nájsť robotické servírky, ktoré preberajú od hostí objednávky a prinášajú ich pripravené porcie. Jedlo je súčasťou kultúry, každá príležitosť pre posedenie v stravovacích prevádzkach sa počíta.

Suši bary s pohyblivým pásom na ktorom krúžia porcie s dobrotami už nie sú jediným výstrelkom, ktorý prostredníctvom technológií vniká do komorného prostredia reštaurácií.

Skryť Vypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Tech

Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Neprehliadnite tiež

Technologický podcast Klik.

Komentovaný prehľad správ.


a 2 ďalší 12. jún

Inzercia - Tlačové správy

  1. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  3. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  4. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  5. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie
  7. Od zmesi plynov po sofistikovanú kvapalinu
  8. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov
  9. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát
  10. Tipy a triky na spracovanie letného ovocia
  1. Pečeň je priamo zodpovedná za stav vášho imunitného systému
  2. Ako kedysi vyzerali bratislavské mýta? Bol tam cintorín aj sady
  3. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi
  4. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020?
  5. P. Lednický: Koronavírus tu už zostane, musíme si na to zvyknúť
  6. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány?
  7. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame
  8. Prešovský McDonald’s podržal zamestnancov počas pandémie
  9. Hrajte futbal ako Valábik! Lopty rozdáva po celom Slovensku
  10. Medzi zateplením minerálnou vlnou a PUR penou sú veľké rozdiely
  1. Sme vodná veľmoc a napriek tomu vody dovážame 11 036
  2. Desať hotelov v destináciách, ktoré sú toto leto favoritmi 10 007
  3. 4 veci, ktoré potrebujete vedieť o bezpečnosti elektromobilov 8 856
  4. Počuli ste už o zelenej hypotéke? Ušetríte s ňou až trikrát 8 799
  5. Málokto im verí. Prekvapia Slováci na futbalovom EURO 2020? 8 538
  6. Ako sa z nenásytných Bödörovcov stal symbol oligarchie 8 304
  7. Dnes ma živí instagram, hovorí bývalá tanečníčka Katarína Jakeš 7 897
  8. Tostov palác - moderné bývanie s atmosférou historických Košíc 7 897
  9. Čo robiť v Tatrách, keď počasie pokazí plány? 7 264
  10. Obľubovali ste termínované vklady? Spoznajte alternatívy 6 382