SME

Uber sa púšťa do rozvozu jedla, štartuje službu UberEats

Nebudete hľadať reštaurácie, bufety a fastfoody s rozvozom, ale vyberiete si jedlo z ponuky.

(Zdroj: newsroom.uber.com)

SAN FRANCISCO, BRATISLAVA. Môže sa z toho stať podvedomý návyk. Ak pocítite hlad, nebudete zvedavo nazerať do chladničky, ale ťuknete prstom na displej svojho mobilu. V priebehu minút vám poslíček donesie čerstvé jedlo podľa vášho vkusu.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Uber od konca marca spúšťa novú mobilnú aplikáciu s názvom UberEats . Berie si pod patronát roznášku jedál, pri ktorej firma úzko spolupracuje s miestnymi reštauráciami, občerstveniami a vývarovňami. Každý deň ponúkne ucelené menu, ktoré dokážu poslíčkovia v priebehu minút doručiť na miesto objednania.

SkryťVypnúť reklamu

Uber zbiera skúsenosti s roznáškami od začiatku roku 2014, avšak naplno sa chce do tohto segmentu oprieť až teraz. Podľa štatistík len v USA tento segment narastá o 500 miliónov dolárov, ktoré putujú do vreciek nových začínajúcich firiem. Uber má preto so svojou reputáciou šancu prevziať štafetu a vytlačiť tak z trhu malé, novovznikajúce spoločnosti.

Pre začiatok avizuje svoje služby v desiatich amerických metropolách, za ktorými prídu v závese ďalšie mestá. Vodiči budú dostávať za rozvážku 5 dolárov, aký bude obchodný model pre ľudí využívajúcich službu zatiaľ nie je známe.

Zámery Uberu sa podľa magazínu Tech Insider pozdávajú i firmám, ktoré sa gastronómiou zaoberajú. Budú mať šancu dostať sa k zákazníkom, ktorí boli dosiaľ mimo ich dosahu.

SkryťVypnúť reklamu

Pre Uber sa stravovanie stane druhou ústrednou témou v podnikaní s ohromným potenciálom po celom svete. Všade sa potrebujú ľudia dostať z miesta na miesto a všade potrebujú zasýtiť svoj hlad. Bez ohľadu na to, aká bohatá je krajina v ktorej žijú.

Uber

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na SME Tech

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

  1. V podzemí sa skrýva poklad nezmenený už 182 rokov
  2. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  3. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  4. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  5. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  6. Konferencia eFleet Day 2025 hlási posledné voľné miesta
  7. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje
  8. Realitný fond IAD IRF dosiahol historicky najvyššie zhodnotenie
  1. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  2. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  3. Šaca - centrum robotickej chirurgie na východe Slovenska
  4. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  5. Najlepšia dovolenka s deťmi pri mori: Kam letieť z Košíc?
  6. Na koho myslíš, keď si pripínaš narcis?
  7. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu
  8. Na Marka oharka do jarka
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 40 482
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 19 850
  3. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 429
  4. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 8 205
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 7 285
  6. Dobrý nápad na podnikanie nestačí. Firmy prezradili, čo funguje 5 112
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 4 643
  8. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 4 635
SkryťZatvoriť reklamu