Madrid 15. januára (TASR) - Dvojica prominentných španielskych kuchárov Juan Mari Arzak a Ferran Adriá tvrdí, že varenie už prestalo byť umením a stalo sa vedou. Najnovší trend v tejto oblasti sa uberá smerom k výskumu a vývoju, povedal Arzak na 2. Medzinárodnom gastronomickom summite, ktorý sa skončil dnes v Madride a na ktorom sa zúčastnili prominentní majstri varenia z celého sveta.
Na celosvetovom stretnutí kuchárov sa Arzak prezentoval ananásovou kávou, jeho kolega z Katalánska predstavil penu z karotky a melónový kaviár.
Obaja kuchári považovaní za jedných z najväčších majstrov vo svojom odbore, tvrdia, že existuje množstvo produktov a oblastí, ktoré zostávajú pre západ stále veľkou neznámou. Adriu napríklad zaujíma mongolská kuchyňa, Arzak by zas rád prenikol do kuchárskeho umenia Laponcov.