SME
Utorok, 24. november, 2020 | Meniny má EmíliaKrížovkyKrížovky

Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

Nádoba dokáže zmeniť vodu na víno (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

Nieco podobne ...

.. vraj robil pred asi 2000 rokmi jeden sympaticky chlapik na Blizkom vychode. Potvrdzuju sa tak slova A.C. Clarka "Kazda dostatocne vyspela technologia je nerozoznatelna od magie" :-)
 

aj tie 3 dni podozrivo suhlasia

ten sympaticky chlapik z Blizkeho vychodu udajne absolvoval 3dnovy proces v zahrobi :)
"Celý proces trvá tri dni a milovníci vína stojaci za projektom sú presvedčení, že môžu súperiť s tradičnou vinárskou kvalitou."
 

 

Lenze ten chlapik "varil" z vody. On to vino menil okamzite a nie za tri dni. To ze sa tym vlastne nezakonne obohatil a neplatil spotrebnu dan z alkoholu zacala riesit miestna danova kobra, potom co ho jeden z kumpanov udal. Kedze kedysi sudy konali bez prietahov, tak si svoju technologiu zobral so sebou do hrobu.
Ale pocul som aj konspiracnu teoriu podporenu faktom, ze v hrobe sa nenaslo telo, ze sa trestu vyhol cez uplatky a spokojne si zije svoj vecny zivot na Borneu.

Nevolal sa Brian, ci tak nejak?
 

náhodou fajn

Ked už môžu ľudia doma mať chlebopeky, kávovary ako z kaviarne aj s mletím či dokonca pražením, súdky na čapovanie...dobrá vec,
aj to prepojenie s mobilom.
Len čakám kedy si nejaký Microsoft/Apple uvedomí že výroba vína (postup) nie je patentovaná a ten postup bude predávať len ako licenciu.... a nepíšte že patentové právo predsa známe postupy a látky blá blá...

Farmakoncerny analyzujú prírodné látky a zložky, napr. liečivých rastlín,
definujú ich v chemických vzorcoch a ide o unikátny zápis samozrejme,
no a tie šup patentovať ako nejakú kyselinu takú onakú. enzým XY.. !!!
 

 

pri tej poslednej vete som sa zlakol, ze pises "s tradicnou vinarskou rodinou" :D
 
Hodnoť

 

tak urciteeeee
nalejem hroznovu stavu a za 3 dni mam doma bordo 2005
jasne ako facka
 

 

ale hlavne že tam je aplikacia na smartfooon
 

 

este ako maly chlapec som robil ribezlak, ziaden zazrak, stacil demizon :D
 

na Mlynoch robil typek "cinzano" z ryze

a bolo pitne. Aspon sa nam zdalo.
Ta izba trosku pripominala "bazinu" z MASHu, ale bolo fajn...
 

+-

Vino sa da prakticky urobit z hocicoho, len nech to kvasi. Ryzovicu sme si robili aj my, dodnes mam z nej zlepene creva.
 
Hodnoť

To všetko je nič

Ja poznám jedného, čo dokáže vychľastanú colu (Colapič) premeniť na zlaté tehličky
 
Hodnoť

 

Tak vedia ako. Otázka ale znie, NAČO?
 

take lahke a nevies? :)

Aby bolo o dovod viac kupis si smartfoon - pre toho, kto dovod nema, bude aspon 1. Inak podobne ako trestanec, aj ja som robil a este sem-tam spravim ribezlove. Vzdy bolo trochu ine. Raz jemne, inokedy tuhe. Podla toho ako dlho sa kvasio, cukru, miesania ciernych+cervenych+bielych atd... Vraj ked si pridal susene hrozienka, vo finale bolo na nerozoznanie od hroznoveho. Kvasinky som nikdy nepotreboval umelo pridavat. Poslednu sezonu sme vsak uz robili lekvar.
Dnes ti staci smartfon a ta nadoba a samozrejme este 500 $ (aka sympaticka Batovska cena) + 2 $ za suroviny a samozrejme 3 dni. Tipujem, ze tie suroviny nebudu nejake bezne balenie, ale pekne zmes urcena len pre tu nadobku. A ja som si (podla nazvu) blahovo predstavil daku hlinenu nadobu, ktora ozaj z (len) vody robi vino. Titulka hodna bulvaru. Spravny nazov = Nadoba urychlujuca proces fermentacie.
 

 

Nikto ma nepresvedčí, že taký sersám spraví dobré víno. 2€ za suroviny? To si taký techno-vinár môže rovno kúpiť krabicové za 1 euro. :)
 
Hodnoť

pekny stroj no

netreba zabudat na vyplnenie danoveho priznania a zaplatit dan lebo vas zavru až ščernáte!!to ja si doma varím pivo...čisto jačmen,chmel,voda a kvasnice....použivam špecialne zariadenie-hrniec,varecha,sitko,teplomer a cukromer a tak ako poctivy občan reku sa informujem na colnom urade ci to treba niekde nahlasit že si pre vlastnu potrebu (to jest asi sto litrov piva ročne ) a pre moju rodinu a znamych varim pivo...obratom mi prišiel mail že taketo varenie je protizakonne pokial z neho neodvediem dan,v prilohe mi ujo colnik poslal aj danove priznanie kde chceli odo mna presne percenta, objemy,stupne ,hustoty atd atd...samozrejme už som im neodpisal a nadaval sam sebe že som to vobec riesil.. žiadnu dan nezaplatim pretože je to podla mna absurdne aby som platil za uvareny zakvaseny jačmen ako sa bežne varieval hydine..
 

 

Na tiche vina je tusim nulova spotrebna dan
 

3/3

ano ospravedlnujem sa,tiche vino je oslobodene od dane :-)
 

 

Nie je oslobodené, zdaňuje sa nulovou sadzbou dane.
 
Hodnoť

To tu už bolo dávno,

volá sa to Debušé, píše sa to- Debouche.
 

1 2 >

Najčítanejšie na SME Tech