Ako je možné, že pravidelne a pomerne často jete mäso, napriek tomu máte radi zvieratá a súcitite s ich bolesťou? Nie, nechceme touto otázkou nijako moralizovať.
Rozpor medzi odsudzovaním utrpenia zvierat a schopnosťou vychuťnať si plátok šunky či rezeň na obed zažíva mnoho ľudí, ktorí jedia mäso. Psychológovia ho nazývajú mäsový paradox.
Vypočítali, aký dopad má na planétu kus mäsa, ktorý zjete ČítajteNiektorí ho vyriešia rázne - stanú sa vegetariánmi. Tí ostatní, ktorí chcú mäso jesť naďalej, musia často vedome zvoliť prefíkanejšie mentálne taktiky.
Kravský sval a prasací kĺb
Priemerný Slovák zje ročne 70 kilogramov mäsa. To je váha približne 26 živých kurčiat. Navyše len zlomok mäsožravých ľudí si svoju mäsitú potravu zaobstará sám.